Ultima jucarie cu care imi delectez timpul liber (inafara de auditia unui grup mai putin cunoscut si apreciat in Romania - Directia 5) este realizarea de imagini 3D.
Am gasit si un program care faciliteaza unirea a doua imagini 2D intr-o creatie 3D. Se numeste Zoner Photo Studio 12 si probabil il gasiti pe net. Totul este mult mai simplu ca la Panoramari.
Trebuie sa aveti 2 imagini de calitate ale aceluiasi obiect sau peisaj si ... gata! Restul e inspiratie.
Imaginile 3D se bazeaza pe decalajul de 6-7 cm dintre ochii unui om normal, deci cele 2 imagini pe care le veti lua cu aparatul foto obisnuit pe care il aveti vor trebui sa indeplineasca aceasta regula. Pentru vizionarea imaginilor in 3D aveti nevoie de ochelari speciali, care la inceputul anului se vindeau impreuna cu diferite ziare si reviste, deci e aproape imposibil sa nu gasiti prin cutia de jucarii a copilului vostru sau al vecinului asa ceva. Daca totusi nu gasiti, aveti nevoie de plastic sau celofan rosu deschis pentru ochiul stang si albastru pentru cel drept.
Doresc realizarea unei imagini 3D din urmatoarele 2 poze, luate in curtea Bisericii Domnitelor din Suceava:
Dupa trecerea lor prin program, obtinem:
La fel procedam si cu imaginile surprinse in curtea Bisericii Mirauti din Suceava:
Va rog sa fiti atenti la crucea de piatra din prim-plan si cum se roteste imaginea odata cu miscarea capului. Pe un fenomen asemanator se bazau si imaginile pictate de marii pictori ai Renasterii care realizau icoane ce dadeau senzatia de privire continua.
Daca initial v-am aratat cateva realizari en plen air, trebuie sa stiti ca se pot crea niste naturi moarte deosebite. Iata in incheiere o piesa electrica, mai precis un senzor de temperatura, 3D pentru dvs:
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu