sâmbătă, 31 martie 2012

Biserica Neagra Brasov (detalii - primavara 2012)

Biserica Neagra surprinde in orice moment si in orice imprejurare. Daca ar fi dupa mine, as organiza in fiecare clasa 1 o excursie la Brasov si as lasa copii sa alerge si sa se joase in jurul acestei biserici. Astfel, atunci cand vor creste mari vor avea un punct de reper in cultura si istorie. Iata cateva imagini cu detalii ale acestei biserici:











Biserica Ziua Sfintei Cruci Iasi (Dubalari)

Biserica Ziua Sfintei Cruci din Iasi, cunoscuta si dupa denumirea istorica de Biserica Dubalari, se afla intr-un loc insolit, aproape sub Pasarela spre CUG. Chiar si asa, merita cunoscuta si admirata.






vineri, 23 martie 2012

Biserica Vovidenia Iasi

Biserica Vovidenia sau Intrarea Maicii Domnului in biserica, este un asezamant mic si cochet dar foarte greu de vizitat. Este situat pe straduta cu acelasi nume cu ea aflata in apropierea zidului vestic al Manastirii Golia. Daca atunci cand a fost construita avea deschidere catre principalele strazi, azi este stransa intre blocuri de locuinte si vile sadite jur-imprejur..







Biserica Sfintii Teodori Iasi

Situata mai aproape de Bolta Rece (ca punct de reper universal in Iasi) decat de Bulevardul Independentei sau strada Sarariei si ele foarte aproape, este o ctitorie interesanta a sfarsitului de secol XVIII. Cateva imagini din 2011, intr-o zi frumoasa dar in care cladirea bisericii era inchisa din pacate.













Biserica Sf. Spiridon - Iasi

Biserica Sf Spiridon are o istorie aparte, dar nu despre asta va voi povesti ci despre cum am luat eu cunostinta cu aceasta minune arhitecturala, pe langa care trecusem de zeci de ori fara a putea sau a avea timp sa privesc. Asta pana intr-o buna zi de septembrie a lui 2011 cand m-am vazut nevoit sa astept in fata UMF finalul unei sedinte la care participa si nevasta-mea. Atunci am hotarat ca pot astepta si in parcul Spitalului Sf. Spiridon si in biserica. Si iata ce am admirat:
Turnul Bisericii, cu fata la Bulevardul Independentei:







Biserica, exterior:









Si cateva imagini din interior: